November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 2 november 2016

Bjuder på en liten visa till lånad melodi

Av bara farten blev det till en liten barnvisa här i mitt huvud. Det var väl det här med grenar som spökade. Så här lyder texten:  
Bylund satt i granen skulle kapa grenar,
fick han höra barnen, då fick han så bråttom. 
Kapa han en skola här, 
kapa han en skola där 
och den gren som själv han satt på!  

Melodi: Ekorrn satt i granen
 

Melodin är skriven av Alice Tegnér (1862 - 1943). Eftersom hon har varit död i mer än sjuttio år gäller ingen upphovsrätt längre utan är den fri att använda
 
Därtill ger jag - som upphovsman till texten - alla som vill full frihet att obegränsat använda er av texten. Och den nyskapade visan kan därmed helt fritt användas i alla offentliga sammanhang, t ex sjungas på skolavslutningar i dom skolor som ännu finns kvar i vår kommun. 
Det bjuder jag på!
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar