UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

torsdag 17 november 2016

Den stora MÅNdagen

Veckan har ju börjat med en alldeles speciell måndag när månen skulle visa sig större än någonsin på hela sextiofyra år när han skulle stiga upp i skymningen. Han blev dock full redan vid tretiden på eftermiddagen och när hann sedan steg upp  strax efter fyra var han tämligen dimbeslöjad. Lite senare på kvällen blev han synlig men satt då lite högre upp på himlabanan och hade hunnit bli rätt så ihopfrusen i kvällskylan.  
 
"Supermåne" fotograferad genom hönsnät i Borgholm
sent på måndagskvällen

Någon fin bild på en så där riktigt väldig måne kunde jag därför inte att åstadkomma i måndags. Dock steg han stor och grann upp kvällen innan, här avfotograferad från Köpings klint mot öster: 

"Supermånen" på österhimlen från Köpings klint vid halvfemtiden på söndagseftermiddagen

Närapå närbild 

Då hade solen just gått ner i väster. Och det var riktigt grant. 
Västerhimlen från Köpings klint vid ungefär samma tid
Foto: Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar