Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 17 november 2016

Den stora MÅNdagen

Veckan har ju börjat med en alldeles speciell måndag när månen skulle visa sig större än någonsin på hela sextiofyra år när han skulle stiga upp i skymningen. Han blev dock full redan vid tretiden på eftermiddagen och när hann sedan steg upp  strax efter fyra var han tämligen dimbeslöjad. Lite senare på kvällen blev han synlig men satt då lite högre upp på himlabanan och hade hunnit bli rätt så ihopfrusen i kvällskylan.  
 
"Supermåne" fotograferad genom hönsnät i Borgholm
sent på måndagskvällen

Någon fin bild på en så där riktigt väldig måne kunde jag därför inte att åstadkomma i måndags. Dock steg han stor och grann upp kvällen innan, här avfotograferad från Köpings klint mot öster: 

"Supermånen" på österhimlen från Köpings klint vid halvfemtiden på söndagseftermiddagen

Närapå närbild 

Då hade solen just gått ner i väster. Och det var riktigt grant. 
Västerhimlen från Köpings klint vid ungefär samma tid
Foto: Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar