Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 november 2016

Mycket debatt men föga resultat under kommunfullmäktiges budgetkväll

Det blev som tippat inga större förändringar på slutresultatet när kommunstyrelsens budgetförslag manglades igenom i kommunfullmäktige i måndags kväll även om det var en hel del debatt. 
Det enda som egentligen tillkom var att tillsätta en utredning om hur man skulle kunna förvandla en skolmatsal till en skolrestaurang. Som skulle få kosta hundra tusen kronor. Utredningen alltså. Däremot blev det inga pengar för något genomförande, inga pengar till bättre mat, inga pengar till bättre måltidsmiljö, varken på skolorna eller på äldreboendena. Så vadå? Pengar till en konsult för en hyllvärmare på ett antal sidor kanske.
En påplussning på hundratusen i en budget på närmare 600 miljoner är för övrigt inte ens en femtedels promille! Det är risk för att det bara blir en gest för att det ska se bra ut när man ger pengar till att utreda - men inte pengar till att sedan göra skillnad i verkligheten. 
I övrigt blev det ju en ganska het debatt INNAN själva budgetdebatten, d v s efter kommunrevisorn Anders Marells delårsrapport - det är bra att det finns en vaken revision!
Hela fullmäktigekvällen från början till slut kan du följa HÄROm den länken nu inte skulle funka, så gå in på kommunens hemsida www.borgholm.se och klicka på fliken Demokrati & kommun. Skrålla sedan långt ner i vänsterspalten till ordet Webbsändningar och klicka på det. Därefter är det bara att klicka på Länk till sändningen och vänta sen sissådär fem sekunder så ska filmrutan öppna sig.
Vill man skynda på och hoppa framåt i debatten - eller backa bandet - kan man ju klicka i nederkanten av filmrutan så dyker det upp en liten röd kula som går att dra fram eller tillbaka på en vågrät linje, men det vet ni nog redan. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar