Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 30 september 2014

Avslut i girighetens tecken

Gårdagskvällens föreställning i Stadshuset gick i den politiska girighetens tecken på temat: Mycket vill ha mer! 
Kommunpolitiker som redan lever gott på skattebetalarnas bekostnad i nämnder, styrelser och diverse skattefinansierade projekt såg nu till att införa ett nytt arvode som vi tidigare inte haft i Borgholms kommun, nämligen en femhundring extra för var gång som en politiker deltar i ett kommunfullmäktigesammanträde. 
Vilket kommer att göra varje kommunfullmäktige sjuttontusenfemhundra dyrare, förutsatt att alla kommer! 
Så bort med kaffet och smörgåsarna! Nu får ledamöterna råd att betala fika själva om dom vill ha. Kaffe finns i kaffeautomaten eller nere på torggrillen (som också har korv och hamburgare att sälja till den som är hungrig, vilket kan förbeställas)! 
Politikerna i den avgående kommunfullmäktigeförsamlingen valde också att behålla det nuvarande systemet med högre fasta arvoden för diverse ordförandeposter än vad man har i Mörbylånga kommun. I Borgholms kommun vill man gärna utmärka sig och många i den avgående fullmäktigeförsamlingen hoppas väl på att få sitta kvar på diverse välavlönade kommunala poster i framtiden.
Dock var det Framtid Öland som helt och hållet kom att "stjäla showen" bara genom att vara där. Tysta steg företrädarna för det nya partiet in och fyllde åhörarplatserna ett stycke efter att föreställningen hade börjat. Dom bara fanns där. I kaffepausen stod politikerna nära nog i kö för att gå fram och hälsa på dem. Måtte valvinnarna Framtid Öland inte inrätta sig i några led hur mycket dom än nu blir strukna medhålls från olika håll! 
Något kuppartat avfördes alla väntande interpellationer från dagordningen med ett enda klubbslag, så att varken Eva Karlström (m) i egenskap av socialnämndens ordförande, Lisbeth Lennartsson (c) i egenskap av sin roll i Ölands kommunalförbunds styrelse eller Jan Erici (m) själv i sin egenskap av samhällsbyggnadsnämndens ordförande ska behöva svara på frågor inför fullmäktige om sina göranden och låtande under den gångna mandatperioden, vare sig det gäller skandalgruppboendet i Löttorp, pensionärsmaten, Anders Nyholms fallskärm eller det kuppartade bygglovet för 18 byggnader på Kapelluddens Camping! 
När det sedan blev dags för avtackningar av alla dom - många ofrivilligt - avgående ledamöterna, så passade jag på att avtacka Jan Erici med en blomma - låt vara en tecknad sådan - för hans tid som kommunfullmäktiges ordförande! Han kom sig lyckligtvis inte för att protestera med att vilja ställa upp för omval. Avtackning med blomster är ett gammalt beprövat sätt att vid lämplig tidpunkt kunna bli av med någon som inte klarar av sin uppgift. 
Vill Du se och höra mötet i efterhand, klicka HÄR! 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar