Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 13 september 2014

En sista ledarartikel före valet









En summering av den kommunala valrörelsen
  
  
Ska jag försöka summera valrörelsen i vår kommun så är det att dom hittills stora partierna nöjt sig med en intern skendebatt som huvudsakligen handlat om rikspolitiskt tjäbbel enligt känt mönster som vi till leda kunnat se och höra i TV. De kommunala stora utmaningarna har man undvikit som pesten. Man har känt sig trängd av det nu finns två rent lokala partier som tar dom kommunala problemen på allvar och vill göra åt dem och som inte låter sig inlemmas i något block. 
Sålunda gjorde moderater, socialdemokrater och center upp om att inte anta utmaningen om inta anta utmaningen om en debatt på torget i Borgholm om kommunens framtid och hänvisade till att det räckte med en redan utlyst debatt på Ölands Gymnasium som dom ansåg borde avsluta allt vad valdebatt hette, en debatt på en tid när folk arbetar och som väl egentligen inte sade någonting eftersom dom inte ville diskutera dom stora frågorna för kommunen. 
Kanske att -  mot deras vilja - kommunvalet ändå för många har kommit att avgöras på torget. Och där bör man nog ha mer att komma med än varmkorv, karameller och rosor som vissnar när valet är över! 
I morgon vid den här tiden har vi fått veta!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar