Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 september 2014

Utmaningarna som uteblev i debatten

 
Kommunens stora utmaningar uteblev från valdebatten på Ölands Gymnasium som därmed blev en klen ersättning för en riktig torgduell. 
Vill Du se och höra debatten så här i efterhand kan Du klicka HÄR. 
Att dom stora kommunala frågorna kom i skymundan framgår ju med all tydlighet. Det blev det gamla vanliga tugget mellan blocken om LOV och liknande som mer hör hemma på riksnivå.
Kommunpolitiker som inte har så mycket att komma med på hemmaplan brukar gärna puckla på varandra block mot block med rikspolitik för att få debattiden att gå och slippa stå till svars för kommunala tillkortakommanden. Den här paneldebatten var inget undantag. 
Det var totalt omöjligt att få debatten att handla om de verkligt stora utmaningar som vår kommun står inför, att hejda utflyttningen och att öka inflyttningen av unga människor. 
När jag frågade dom närvarande gymnasieeleverna - där den absolut övervägande delen är skrivna i andra kommuner - om det var någon som kunde tänka sig att i framtiden flytta till Borgholms kommun, så var det ingen som kunde det! 
Där har vi en av utmaningarna! 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar