Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 16 september 2014

Käpp i hjulet för Matlandet Öland och Borghoim som Matlandets huvudstad

Borgholm blev inte Matlandets huvudstad - eller vad det nu kallas - i år heller. Det blev istället Växjö!
Det blir man nog inte så lätt ifall man anlitar en fabrik i Västeråstrakten - nästan femtio mil bort - för att leverera helfabricerad mat till sina pensionärer, vilket Borgholms kommun gjorde för snart två år sedan. I ett så kallat "försök". Försök till vad?
Politikerna i socialnämnden som beslutade om experimentet borde stå till svars, eftersom det strider mot kommunens antagna kostpolicy om närhet och viss andel ekologisk produktion (vilket Västeråsfabriken inte kunde skryta med). 
Experimentet blev en direkt käpp i hjulet för begreppet Matlandet Öland. Det måste nog hinna falla i glömska innan Borgholm kan bli aktuell som någon slags "matlandshuvudstad".
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar