Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 10 september 2014

Oppositionsledaren:  








Visa upp planförslaget för fler och förläng tiden!
  
  
Tycker faktiskt att man har skärpt till sig ganska ordentligt på samhällsbyggnadsförvaltningen och förslaget till fördjupad översiktsplan för Borgholm - Köpingsvik är - till skillnad mot det som för sex sju år sedan föreslogs för Rälla - Stora Rör (och som gick hårt år Rällaskogen) - riktigt bra i många avseenden.
   
Här märks det att man har tänkt till när det gäller natur- och kulturmiljöer samtidigt som man på ett finurligt sätt givit möjligheter för stadens utveckling genom lämpliga förtätningar, både av nuvarande inte särskilt genomtänkt utformade industriområden och av området utmed Storgatans infart.

Vidare har man på ett bra sätt skapat nya stadskvarter över hela det stora stationsområdet och närmast norr därom. Samt utrymme för bostäder i Yttre hamnen.

Att jag själv tycker att  förslaget på det stora hela är både väl genomtänkt och bra och att tjänstemännen är nöjda är en sak. Vad våra medborgare tycker kan vara en annan och är viktigare. Det är ju ändå dom som ska få bestämma om det ska vara demokrati.
  
Problemet är att det är ganska få av stadens medborgare som har sett förslaget. Något möte för allmänheten har inte ordnats  - vare sig i Borgholm eller Köpingsvik - där det nuvarande förslaget har presenterats. Även om förslaget till viss del bygger på tidigare öppna möten där förvaltningspersonalen har försökt att vara lyhörda!
  
Att välja den 14 september som sista dag för att få inkomma med synpunkter var naturligtvis inte särskilt välbetänkt, eftersom naturligtvis det nog är svårt att förvänta mig något större engagemang just i valrörelsens slutskede när "samhällsinformationen" vräker över oss medborgare så att vi storknar.
  
Därför bör tiden för kommunens medborgare att få komma med synpunkter förlängas, gärna i kombination med öppna informationsmöten om förslaget både i Borgholm och Köpingsvik, så att alla ges en verklig chans att få säga sitt!
  
Det är synd på ett så fint förslag att det inte har visats upp för fler!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!

   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar