Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 15 september 2014

En första ledarartikel efter valet:









2018 års valrörelse börjar idag!
  
  
Årets val blev en riktig käftsmäll för center och moderater i Borgholms kommun och deras sätt att styra kommunen. 
Centerpartiet i vår kommun tappade - inte helt oväntat - bortåt var tredje väljare. För andra valet i rad! Det ska bli spännande att se hur det gick med deras kryssande! 
För moderaternas del kan konstateras att medan 24,5 % av kommunens väljare röstade på Reinfeldts parti riksdagsvalet så var det bara 17 % av dem som röstade på Marcel och hans partikamrater i kommunvalet! 
Folkpartiet ser ut att helt bli utan plats i kommunfullmäktige, vilket var tippat. Liksom att både KD och V hänger på gärdsgårn. 
Att Sverigedemokraterna utan att märkas  i den lokala valrörelsen ändå ser att få två platser i det nya kommunfullmäktige, kan dom nog tacka de politiker för, som stod och vände ryggen åt Jimmie Åkesson när han besökte Borgholm i somras. 
Socialdemokraterna i Borgholm gjorde ett strålande val . Medan 25,9 % av kommunens väljare röstade på Löfvens parti i riksdagsvalet så var det hela 30,8 procent - nästan en tredjedel av väljarna - som röstade på Ilko och hans partikamrater i kommunvalet. Det är bara att gratulera till den storartade valframgången!
Men det mest fantastiska är väl ändå hur Framtid Öland från att vara ingenting kunde bli det största partiet på norra Öland och med fem platser i det nya kommunfullmäktige gör att det inte kommer finnas någon majoritet som kan köra över "den andra sidan".  Därmed kan den förlamande blockpolitikens tid äntligen vara förbi i vår kommun och sunt förnuft - istället för politisk prestige - få råda! 
Således ett riktigt stort grattis till Framtid Öland!!! Som vi nu hoppas kommer att förvalta sina väljares förtroende väl och vara den "tredje kraft" i kommunpolitiken som förväntas och behövs!
Vid nya Ölandspartiets valvaka bestämde vi oss för att 2018 års valrörelse börjar IDAG! 
PS. Om två veckor han man på länsstyrelsen gått igenom alla kommunvalsedlarna och räknat kryssen, den som fått flest kryss måste denna gång bli det givne kommunalrådet! Rätt säkert stalltips: Ilko!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här

2 kommentarer: