Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 20 september 2014

Säsongens första kulturfredag

Igår var det säsongens första kulturfredag på gamla Borgholms-Biografen. Kul att ägarna Carina Tabbert och Pelle Frylestam gör något för oss som bor här året runt. Så länge som det inte finns något kommunalt kulturhus får vi vara väldigt tacksamma för att det finns ett i föreningsdriven form.
Premiärkvällen var det egna visor och ballader med Johan och Emelie Lilja och Moa Lund. Allt på svenska, så att även jag klarar av att begripa texterna. Skivframgång väntar naturligtvis.
Johan Lilja band: Fr v Moa, Emelie och Johan
Därefter presenterade Camilla Eklund sina märkliga måleri, med motiv från familjealbum med gamla fotografier, men med Camillas horn på det hela. En revolt mot att gå i flocken. Tänk vad befriande det skulle kunna var för t ex politiker att kunna vara sig själva och inte behöva gå i dolda krafters ledband. Camillas konst har något viktigt att säga, när man väl har funnit ut det.
Camilla Eklund kvällen före vernissagen på Svalan
Vernissage på Galleri Svalan idag lördag.
Ser fram mot fler kulturfredagar.
Foto: Per Lublin
Vill Du kommentera, klicka här! 

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar