Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 september 2014

Utebliven information var invigningskvällens stora flopp

Jo, visst var det en flopp med ljud- och ljusspelet som skulle avsluta skördefestinvigningen i Stora Rör i förrgår. 
Som jag skrev igår - och som framgår lite av av filmen (innan jag stängde av kameran) så tittade ju åskådarna sig förundrade kring och frågade sig vad som egentligen var själva ljusskådespelet som skulle matcha tonerna som hördes. Var det det blinkande flygplanet, fackelbloss på stranden eller något annat? Eller var det helt enkelt bara solnedgången? 
Verkligheten var dock så enkel som att själva ljusspelet aldrig startade p g a något tekniskt mankemang. Vilket stod att läsa i en tidning nu på morgonen. 
När då åskådarmassan vred sina huvuden än hit och än dit för att försöka utröna finessen med det hela, så borde väl för sjutton hakar konferencieren Cecilia Garme - som innan med så stora ord hade påannonserat det märkvärdiga skådespelet och flera gånger nämnt dess skapare Jonas Kellander - ha förklarat att det tyvärr inte fungerade som tänkt!    
Nu tyckte ju folk istället orättvist att Jonas Kellander var något svårbegriplig i sitt skapande, för hellre säger ju många så än att dom vill avslöja sin egen okunnighet på området. Som i så många andra sammanhang vågar ju ingen säga att kejsaren är naken (som i H C Andersens saga om "Kejsarens nya kläder"). 
En enkel upplysning i högtalarna hade faktiskt varit på sin plats. Avsaknaden av en sådan var kvällens stora flopp.
 Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar