Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 20 september 2014

En tredje ledarartikel efter valet:









Alla väljares röster måste respekteras - oavsett hur dom har röstat!
  
  
Nu ska det överläggas till höger och vänster och de båda blockens frierier till det fristående Framtid Öland står på kö.  
Ilko säger till Ölandsbladet att ha ska föra samtal med "flera" partier och kanske vill han allra helst skapa ett jätteblock med dom största partierna och kanske något till i syfte att stänga andra partier ute i kylan, vilket vore en spark därbak mot dom väljare som trots allt har deltagit i ett demokratiskt val och röstat på dessa partier som inte faller Ilko i smaken.
Varför ska folk gå och rösta om inte politikerna respekterar valresultatet? 

Sverigedemokraterna har fått femhundra röster i kommunvalet i Borgholm när dom sista rösterna är räknade och kan naturligtvis inte nu behandlas som om deras väljare inte finns.

Precis som det var fel efter förra valet när Ölandspartiet - som med 555 röster blev kommunens fjärde största parti - ställdes helt utanför kommunstyrelsen, medan samtliga andra partier fick representation där i en eller annan form. Till och med ett litet parti med bara 210 röster bakom sig! Det var sannerligen varken att respektera valresultatet eller att respektera dom väljare som faktiskt hade röstat på oss!
Det måste bli ett slut på denna bristande respekt för våra väljare! Valresultatet måste respekteras i en demokrati, även där det inte faller alla i smaken!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här!
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar