Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 12 september 2014

Nytt vallfartsmål i Borgholm

Vi har fått ett vallfartsmål i kvarteret.
En bil kom i tisdags förmiddag ur kurs på gatan och rände rakt in i väggen på ett K-märkt hus, granne med där jag bor.
Som tur var så är huset byggt på gammalt vis med grova stabila plank så bilen gick inte igenom. Därmed hade den unga familj som bor i huset änglavakt. Hade huset varit byggt med moderna material för trähus så hade troligen liv släckts. Den gravida unga kvinnan befann sig nämligen alldeles innanför väggen. Fruktansvärt att tänka.
Lyckligtvis blev även den som körde bilen utan fysiska skador. 
Olycksorsaken är oklar. Fel kan uppstå i den teknik som moderna bilar är utrustade med och leda till katastrofala konsekvenser. Det blir förhoppningsvis klarlagt i sinom tid.
Under dom senaste dygnen har det vallfärdats hit. Bilar har hela dagarna kommit och stannat till utanför det skadade huset. En del har gått ur sina bilar och gått fram och kikat rätt in i familjens kök genom springorna i den skadade väggen.
Igår bommades det för med ett par rejäla spånskivor över den skadade väggen. Förhoppningsvis bidragande till att vallfärdandet avtar.
 
Strax efter smällen med olycksbilen i förgrunden

Igenbommat vallfartsmål
 Foto: Per Lublin
Vill Du kommentera, klicka här!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar