November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 14 maj 2017

Grattis Portugal! En seger för "Mello" - för en gångs skull!

För en gångs skull var det en låt som skiljde sig från det vanliga skräpet som i natt vann eurovisionens schlagerfinal Melodi Grand Prix (som väl är det officiella namnet på det penningslukande och allt mer långdragna jippo som allt fler numera rätt och slätt  kallar "Mello")! 
För en gång skull vann något som inte sjöngs på engelska utan på landets riktiga språk! 
Och för en gång skull vann en låt som inte framfördes av någon artist hoppade omkring som om det vore någon slags danstävling! 
Själv hade jag från början naturligtvis önskat att Owe Thörnqvist skulle ha vunnit den svenska finalen och sen gått vidare och slagit ut allt glittret i Kiev! 
Nu blev det ju inte så, men det blev ändå bra som det blev. För en gångs skull! 
Det blev faktiskt en melodi som vann! Som det väl en gång i tiden varit menat när man började med eurovisionsschlagertävlingarna.
Grattis Portugal! En seger för melodier i melodifestivalen och därmed "Mello" själv!
Du som - liksom jag - missade nattens dramatik kan se och höra det vinnande sångnumret om du klickar HÄR! 
- Mina damer och herrar! Salvador Sobral med det vinnande bidraget från Portugal "Amar Pelos Dois"! Som betyder "Älska för bägge två"!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar