UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 14 maj 2017

Grattis Portugal! En seger för "Mello" - för en gångs skull!

För en gångs skull var det en låt som skiljde sig från det vanliga skräpet som i natt vann eurovisionens schlagerfinal Melodi Grand Prix (som väl är det officiella namnet på det penningslukande och allt mer långdragna jippo som allt fler numera rätt och slätt  kallar "Mello")! 
För en gång skull vann något som inte sjöngs på engelska utan på landets riktiga språk! 
Och för en gång skull vann en låt som inte framfördes av någon artist hoppade omkring som om det vore någon slags danstävling! 
Själv hade jag från början naturligtvis önskat att Owe Thörnqvist skulle ha vunnit den svenska finalen och sen gått vidare och slagit ut allt glittret i Kiev! 
Nu blev det ju inte så, men det blev ändå bra som det blev. För en gångs skull! 
Det blev faktiskt en melodi som vann! Som det väl en gång i tiden varit menat när man började med eurovisionsschlagertävlingarna.
Grattis Portugal! En seger för melodier i melodifestivalen och därmed "Mello" själv!
Du som - liksom jag - missade nattens dramatik kan se och höra det vinnande sångnumret om du klickar HÄR! 
- Mina damer och herrar! Salvador Sobral med det vinnande bidraget från Portugal "Amar Pelos Dois"! Som betyder "Älska för bägge två"!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar