TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 26 maj 2017

Urban, Vilhelmina och Blenda...

Urban, Vilhelmina och Blenda, de tre skola sommaren sända*. D v s så som vädret är på Urbandagen (igår), Vilhelminadagen (idag) och på Blendadagen (imorgon), så kommer vädret under hela sommaren att vara. Avstår från kommentera i dagsläget, särskilt med tanke på vattensituationen.
Mitt minne av det gamla uttrycket med ursprung i bondepraktikan gjorde att jag faktiskt kammade hem segern efter en tipspromenad bland ett stort antal Högsrumsbor på gökotta på Karums alvar i går morse. Med elva rätt av tolv möjliga. En del av dom rätta svaren tog jag på ren gissning, t ex att "össel" på gammal högsrumsdialekt betyder ogräs och varken gödsel eller issörja. Som förstapristagare fick jag välja bland priserna och det blev en ståtligt spirande tomatplanta - kärleksfullt uppdriven vid Rönnerumsvägen i Rälla tall - som ska ge orangefärgade tomater - som jag valde och kunde ta med hem till Borgholm. 
I övrigt var det en väldigt fin gökotta där den lokala kyrkokören sjöng ihop med körer av näktergal, koltrast, lärkor och gök. Och där prästen Peter Wingren höll en mycket bra predikan. Vädret kunde heller inte vara bättre för en gökotta.
Idag bär det av till Kårehamn. Där ska Olof Alvarmo och jag sitta under några timmar mitt på dagen och signera Knorrvarböcker. 
Senare idag blir det åter gamle ordningsmannen Johan Söderström på stadsvandring för min del. Start på torget kl 16 och förmodligen den sista stadsvandringen anno 1867. 


Kommentarer
* Fotnot: Det finns några varianter med samma innebörd, som t ex "Urban, Vilhelmina och Blenda skola sommarens tre månader lända"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar