November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 8 maj 2017

Vad har Ilko egentligen lovat? Några tankar om demokrati, lyxbostäder och våra parker

Nu ska man kanske kunna titta lite på Borgholm igen. 
Läste i lördags morse i bladet att byggherrar kastar lystna blickar på parken vid turistbyrån vid Inre hamnen i Borgholm. Dom har väl insett att Yttre hamnen ytterst på udden är ett blåshål och därför inte lika attraktivt för lyxbostäder som vad Inre hamnen skulle vara - där man även kan få utsikt med solnedgång över sundet. 
Av tidningsartikeln att döma får man intrycket av att kommunalrådet Ilko Corkovic (S) redan med glädje redan har lovat bort parken till denna bebyggelse. 
Men vad fasen - hur lite begriper Ilko plötsligt om vad demokrati och medborgarinflytande egentligen är. Är det bara vackra ord som kommunen ska ståta med i sina tjusiga mål? Eller ska dessa ord ges innebörd här och nu? Vore det inte på sin plats att fråga stadens medborgare om vad man tycker om att bygga "bostäder" i stadens parker innan det ges några löften till tilltänkta byggherrar, 
Det torde ju inte precis vara lyxbostäder med havsutsikt i parkmiljö som vi för närvarande har ett skriande behov av. Utan mera av enkla hyresbostäder i sådant prisläge som dom flesta - även ungdomar och äldre med bara den vanliga pensionen - kan ha råd att bo i. Och det finns gott om plats för sådana bostäder både på Triangeln - hellre än köpcenter - och dåligt utnyttjad mark längs Hållstubacken. 
Tycker nog att vi bör vara rädda om det sammanhängande parkstråk vi har från den grå Gula paviljongen över Societetsparken och parken mellan Turistbyrån och Kronomagasinet till Bäckmanska parken med Tvättfatet och försöka göra något riktigt fint av detta. 
Eller vad tycker ni? 
Kommentarer 

1 kommentar:

  1. Bygg hyreslägenheter! Även de med låg inkomst och litet kapital kan väl få ha en fin utsikt? Bygg i kommunal regi.

    SvaraRadera