Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 8 maj 2017

Vad har Ilko egentligen lovat? Några tankar om demokrati, lyxbostäder och våra parker

Nu ska man kanske kunna titta lite på Borgholm igen. 
Läste i lördags morse i bladet att byggherrar kastar lystna blickar på parken vid turistbyrån vid Inre hamnen i Borgholm. Dom har väl insett att Yttre hamnen ytterst på udden är ett blåshål och därför inte lika attraktivt för lyxbostäder som vad Inre hamnen skulle vara - där man även kan få utsikt med solnedgång över sundet. 
Av tidningsartikeln att döma får man intrycket av att kommunalrådet Ilko Corkovic (S) redan med glädje redan har lovat bort parken till denna bebyggelse. 
Men vad fasen - hur lite begriper Ilko plötsligt om vad demokrati och medborgarinflytande egentligen är. Är det bara vackra ord som kommunen ska ståta med i sina tjusiga mål? Eller ska dessa ord ges innebörd här och nu? Vore det inte på sin plats att fråga stadens medborgare om vad man tycker om att bygga "bostäder" i stadens parker innan det ges några löften till tilltänkta byggherrar, 
Det torde ju inte precis vara lyxbostäder med havsutsikt i parkmiljö som vi för närvarande har ett skriande behov av. Utan mera av enkla hyresbostäder i sådant prisläge som dom flesta - även ungdomar och äldre med bara den vanliga pensionen - kan ha råd att bo i. Och det finns gott om plats för sådana bostäder både på Triangeln - hellre än köpcenter - och dåligt utnyttjad mark längs Hållstubacken. 
Tycker nog att vi bör vara rädda om det sammanhängande parkstråk vi har från den grå Gula paviljongen över Societetsparken och parken mellan Turistbyrån och Kronomagasinet till Bäckmanska parken med Tvättfatet och försöka göra något riktigt fint av detta. 
Eller vad tycker ni? 
Kommentarer 

1 kommentar:

  1. Bygg hyreslägenheter! Även de med låg inkomst och litet kapital kan väl få ha en fin utsikt? Bygg i kommunal regi.

    SvaraRadera