UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

tisdag 9 maj 2017

Lennart Sjögren får kommunens kulturpris. Ett stort och varmt grattis!

Så har nu Lennart Sjögren tilldelats kommunens kulturpris för året 2016, vilket i dubbel bemärkelse verkligen kan sägas var på tiden. Motiveringen är som lyder:
Få personer har så många års kulturell gärning som Lennart Sjögren. I sextio år har han verkat som poet och konstnär både nationellt och internationellt. 1957 hade Lennart sin första separatutställning och 1958 kom den första diktsamlingen. Lennart är en av vårt lands främsta poeter. Hans poesi har för det mesta naturen som utgångspunkt. Djur är ofta förekommande, likaså det öländska landskapet. 2017 vid snart 87 års ålder ger han ut sin 35:e diktsamling "De andra trädgårdarna".
Det är ett bra val som kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har gjort. Lennart Sjögren är en värdig efterföljare till Erik Johan Stagnelius som Ölands store poet. Ett stort och varmt grattis till priset!
Per Lublin
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar