MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 9 maj 2017

Lennart Sjögren får kommunens kulturpris. Ett stort och varmt grattis!

Så har nu Lennart Sjögren tilldelats kommunens kulturpris för året 2016, vilket i dubbel bemärkelse verkligen kan sägas var på tiden. Motiveringen är som lyder:
Få personer har så många års kulturell gärning som Lennart Sjögren. I sextio år har han verkat som poet och konstnär både nationellt och internationellt. 1957 hade Lennart sin första separatutställning och 1958 kom den första diktsamlingen. Lennart är en av vårt lands främsta poeter. Hans poesi har för det mesta naturen som utgångspunkt. Djur är ofta förekommande, likaså det öländska landskapet. 2017 vid snart 87 års ålder ger han ut sin 35:e diktsamling "De andra trädgårdarna".
Det är ett bra val som kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har gjort. Lennart Sjögren är en värdig efterföljare till Erik Johan Stagnelius som Ölands store poet. Ett stort och varmt grattis till priset!
Per Lublin
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar