TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 13 maj 2017

Nattlig kulturkrock i Borgholm

Ikväll fylkas ett andäktigt auditorium på ett trettiotal personer i stadens Folkets hus för att avnjuta Richard Strauss opera "Rosenkavaljeren" i så kallad "lajjvsändning" från Metropolitan i New York. Föreställningens ska hålla på i fem timmar fram till midnatt med en paus för lite vickning i halvtid. Fast vid halvtid startar ett annat kulturellt evenemang "lajjv" från Kiev som går ut i folkets televisionsapparater i direktsändning, nämligen "Mello" som också håller på till cirka midnatt. Här kan man tala om kulturkrock! Opera kontra schlagertävlingsfinal.    
Förutsätter dock att den gissningsvis 28 personer stora publiken - i en salong där det finns plats för 182 - som betalat 250 kronor var för att se operaföreställningen även stannar kvar och ser slutet och inte rusar hem för att kasta sig i soffan framför TV:n med "Mello" och chipspåsarna framför sig.
Sensmoralen av detta kan vara att inte planera stora evenemang så att de sammanfaller med eurovisionsschlagerfinaler. Ej heller med VM-finaler i ishockey! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar