UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

lördag 13 maj 2017

Nattlig kulturkrock i Borgholm

Ikväll fylkas ett andäktigt auditorium på ett trettiotal personer i stadens Folkets hus för att avnjuta Richard Strauss opera "Rosenkavaljeren" i så kallad "lajjvsändning" från Metropolitan i New York. Föreställningens ska hålla på i fem timmar fram till midnatt med en paus för lite vickning i halvtid. Fast vid halvtid startar ett annat kulturellt evenemang "lajjv" från Kiev som går ut i folkets televisionsapparater i direktsändning, nämligen "Mello" som också håller på till cirka midnatt. Här kan man tala om kulturkrock! Opera kontra schlagertävlingsfinal.    
Förutsätter dock att den gissningsvis 28 personer stora publiken - i en salong där det finns plats för 182 - som betalat 250 kronor var för att se operaföreställningen även stannar kvar och ser slutet och inte rusar hem för att kasta sig i soffan framför TV:n med "Mello" och chipspåsarna framför sig.
Sensmoralen av detta kan vara att inte planera stora evenemang så att de sammanfaller med eurovisionsschlagerfinaler. Ej heller med VM-finaler i ishockey! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar