Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 18 maj 2017

Ny landshövding i Kalmar län

Så har vi äntligen fått en ny landshövdning. Det har dröjt så länge att jag var rädd för att regeringen har velat skrota länet och lägga oss under något annat län och därför inte velat utse någon ny landshövding. Men så illa var det lyckligtvis inte. Thomas Carlzon heter den nye och är troligtvis inte släkt med den förre eftersom dom stavar sina efternamn på olika sätt. Mer om honom och hur han ser ut kan du se om du klickar HÄR 
Nu får vi hoppas att den nye landshövdingen tar tag i vattenfrågorna och ser till att vattenförsörjningen till en region med många svenska fritidsboende och turister som här blir en svensk riksangelägenhet och att svenska staten kommer att betala ölandskommunerna för våra investeringar och kostnader för att vattnet ska räcka på Öland även när alla nollåttorna kommer hit. 
Med detta får vi hälsa den nye landshövdingen välkommen till vårt län!
Per Lublin 
Kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Thomas Carlzon är född och uppvuxen i Älmhult yngst av tre syskon och hade egentligen tänkt bli socionom. Men 1971 fick han sin första tjänst på Ikea och sen dess har han rört sig på olika poster inom bolaget. Thomas Carlzon har en devis som han brukar plocka fram när medarbetare vänder sig till honom och är missnöjda av olika anledningar. Han ställer en kraftfull motfråga. ”Hur tycker du att det ska vara när det är som bäst då?”. Hans pappa sa alltid ”Bli aldrig avundsjuk, jobba hårt och se till att ha bra chefer – då kommer du långt. - För att se hur människor mår, så måste man röra sig i organisationen. Hälsa, arbete, familj och fritid – har lika stor plats och är lika viktiga för att människan ska fungera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Unknown för att du nu har gjort den nye landshövdingen mindre okänd!
      :-)

      Radera