TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 21 maj 2017

Kulturliv i Borgholm

Mitt i folkhavet igår hittade vi till Galleri 13 på Trädgårdsgatan 13. Där var det vernissage igår. Med invigning kl 13 förstås. 
Vernissage på Galleri 13 i ett av stadens äldsta hus. Vad vore kulturlivet i Borgholm om det inte bars upp av kvinnor?
Utställningen är helt ägnad ölandsbördige Gustav Karlsson Frosts ljus- och fotokonst och verk av hans alltför tidigt bortgångne far konstnären Lars Karlsson Frost, som på sin tid tillsammans med sin hustru keramikern Gunnel Lindberg-Karlsson förvandlade Cederblads nedlagda lanthandel i det f d kommuncentrat Sättra till ett imponerande tornförsett konstnärshem, där Gustav är uppväxt och Gunnel bor kvar. Gustav har bl a ljussatt motiv från Sättra och det spöklika Galltorp i grannskapet som han sedan fotograferat och därmed skapat konstverk av.  
Invigningstalare var Johan von Reis som bjöd på en trevlig och informativ presentation av Gustav och hans konst.   
Konstnär t v och invigningstalare t h 
Bortsett från nöjet att återse en del av Lasses  fina konst var utställningen med Gustavs nästan magiska fotografier högst sevärd. Den ska pågå fram till mitten av juni. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar