Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 21 maj 2017

Kulturliv i Borgholm

Mitt i folkhavet igår hittade vi till Galleri 13 på Trädgårdsgatan 13. Där var det vernissage igår. Med invigning kl 13 förstås. 
Vernissage på Galleri 13 i ett av stadens äldsta hus. Vad vore kulturlivet i Borgholm om det inte bars upp av kvinnor?
Utställningen är helt ägnad ölandsbördige Gustav Karlsson Frosts ljus- och fotokonst och verk av hans alltför tidigt bortgångne far konstnären Lars Karlsson Frost, som på sin tid tillsammans med sin hustru keramikern Gunnel Lindberg-Karlsson förvandlade Cederblads nedlagda lanthandel i det f d kommuncentrat Sättra till ett imponerande tornförsett konstnärshem, där Gustav är uppväxt och Gunnel bor kvar. Gustav har bl a ljussatt motiv från Sättra och det spöklika Galltorp i grannskapet som han sedan fotograferat och därmed skapat konstverk av.  
Invigningstalare var Johan von Reis som bjöd på en trevlig och informativ presentation av Gustav och hans konst.   
Konstnär t v och invigningstalare t h 
Bortsett från nöjet att återse en del av Lasses  fina konst var utställningen med Gustavs nästan magiska fotografier högst sevärd. Den ska pågå fram till mitten av juni. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar