MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 1 maj 2017

Valborg och Vappu ...

Var med och firade Valborg uppe vid Borgholms slottsruin igår. Helgonet firas ju allmänt i vårt land med eldar, sång och vårtal  på aftonen innan själva Valborgsdagen. På almanackans Valborg handlar det ju bara om en massa politiska manifestationer.
 
Annat är det i Finland, där infaller själva "Vappu"-firandet alltid på dagens datum den 1/5. Då är folkfest på gatorna och en enda stor picknick i parkerna med champagne, ballonger och vita mössor. Studenter i alla åldrar bär alla sina vita mössor, så det uppstår stora folkhav som domineras av mössornas vita färg. 
  
Den som fördomsfullt fått för sig att finnar bara dricker Koskenkorva får här tänka om. Det är det glädje och mousserande som gäller vid denna folkfest över hela landet och ingen spritfylla. Och man ser inte fulla ungdomar ragla omkring. Dessutom lyser politiken och dom röda fanorna med sin frånvaro den 1/5.
  
Klicka HÄR och kolla lite bilder från "Vappu" (uttalas "vappo" och är finska ordet för Valborg)!
  
Och så slutar jag denna lilla predikan med lite bilder från alvaret vid Slottsruinen i går kväll, där orkidéer rean börjat titta upp:
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar