November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 1 maj 2017

Valborg och Vappu ...

Var med och firade Valborg uppe vid Borgholms slottsruin igår. Helgonet firas ju allmänt i vårt land med eldar, sång och vårtal  på aftonen innan själva Valborgsdagen. På almanackans Valborg handlar det ju bara om en massa politiska manifestationer.
 
Annat är det i Finland, där infaller själva "Vappu"-firandet alltid på dagens datum den 1/5. Då är folkfest på gatorna och en enda stor picknick i parkerna med champagne, ballonger och vita mössor. Studenter i alla åldrar bär alla sina vita mössor, så det uppstår stora folkhav som domineras av mössornas vita färg. 
  
Den som fördomsfullt fått för sig att finnar bara dricker Koskenkorva får här tänka om. Det är det glädje och mousserande som gäller vid denna folkfest över hela landet och ingen spritfylla. Och man ser inte fulla ungdomar ragla omkring. Dessutom lyser politiken och dom röda fanorna med sin frånvaro den 1/5.
  
Klicka HÄR och kolla lite bilder från "Vappu" (uttalas "vappo" och är finska ordet för Valborg)!
  
Och så slutar jag denna lilla predikan med lite bilder från alvaret vid Slottsruinen i går kväll, där orkidéer rean börjat titta upp:
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar