MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 11 maj 2017

Vilket namn ska högsta hönset ha?

Och så har vi nu (i tisdags) kunna läsa i bladet vilka som ligger bäst till att bli så kallad "kommunchef" i Borgholm när rekryteringsföretaget nu har gjort sitt och - förhoppningsvis - sållat agnarna från vetet. Fem namn har tydligen klarat sig så här långt och går vidare till sista chansen. Dom fem är: 
  • Anders Sporrong (brandingenjör vid räddningstjänsten i Mönsterås/Högsby med förflutet som "utvecklingsstrateg" i vår kommun)  
  • Ann Willsund (som just fått motsvarande tjänst i Mörbylånga och kanske är villig att ta jobbet i Borgholm istället, eftersom det nu har uppkommit vissa frågetecken kring själva tillsättningen i Mörbylånga) 
  • Jens Odevall 
  • Mats Brandt (Kommundirektör i Malax kommun i Österbotten) 
  • Pierre Carlsson (som har namnet emot sig, i synnerhet på norra Öland) 
Enligt Ölandsbladet har fyra av dom intervjuats, vilket torde ha skett med kommunledning och fack - var för sig - bakom lyckta dörrar i stadshuset i Borgholm. Sen blir det väl ett enda förslag kvar som kommunstyrelsen tvingas att säga bu eller bä till. 
Vad begriper egentligen kommunstyrelsen? 
Risk för att det blir samma cirkus igen som i vintras. Kan i vart fall inte uteslutas. 
Varför inte låta den kommande "kommunchefens" verklige chef - kommunmedborgarna - först få säga sitt innan kommunstyrelsen ska tillsätta tjänsten? Det är väl inte mer än rätt när det ändå är kommunmedborgarna som får betala hans / hennes lön och ta eventuella smällar. 
Likafullt som kommunmedborgarna har fått bestämma vad torgtuppen ska heta borde dom väl också få bestämma vad de så kallade "kommunchefen" ska heta! Tupp som tupp! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar