Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 31 maj 2014

Blomsterhyllad journalist

Att en journalist avtackas med blommor och blader vid ett kommunfullmäktigemöte när han eller hon ska gå i pension vet jag inte att jag har varit med om förut 
Lokalredaktörer och reportrar och alla slags journalister har kommit och gått. Många har bevistat alla kommunfullmäktigemöten under långa tider, men det har aldrig tidigare mig veterligen uppmärksammats med blommor när dom bevakat sitt sista kommunfullmäktigesammanträde. 
Det var alltså lite speciellt i måndags att Rolf Nilsson - allmänt kallad "Bagarn" -  som snart fyller 67 år och lämnar sin mångåriga tjänst på Ölandsbladet - förärades en blommande vit orkidé av kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici och fick gå fram och ta emot applåder.
Den gode Rolf har ju genom åren lyckats utveckla en teknik att skriva inställsamt om höga potentater och är ju raka motsatsen mot Uppdrag Gransknings Jan Josefsson
Samtidigt som Rolf Nilsson har uppträtt synnerligen vördsamt inför olika makthavare medan dom sitter i sin maktposition, så besitter han en stor uppsjö av anekdoter kring avlidna personer som han kryddat många av sina tidningsartiklar med. Det kan förmodas att det finns en hel del på lut kring dagens makthavare som bara ligger och väntar.
Då kan det kännas angeläget för makthavarna att hålla sig väl med Rolf för att inte riskera att så småningom få ett tråkigt eftermäle, för även om han lämnar sin tjänst på tidningen, så talar mycket för att han kommer förbli en trägen "nyhetsspridare" vid stadens bardiskar. 
Kanske det kan ses som en tänkbar förklaring till den överraskande blomsteruppvaktningen som inledning till kommunfullmäktigemötet i måndags. 
Annars är ju pressfolket inte särskilt uppskattat av den kommunala makten och har i vanliga fall numera inte ens tillträde till stadshuset.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar