Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 1 maj 2014

Månadsrapport för april

April månad är till ände och här kommer en uppsummering:
  • Ölandsbladets aprilskämt var så bra att många önskade att det varit verklighet. Då hade det gamla älskade Restis fått återuppstå ute i Yttre hamnen och ett återuppbyggt Societetshus (naturligtvis med annan funktion) hade givit glans åt Societetsparken. 
  • Förvaltningsrätten upphäver genom en ny dom det (förhoppningsvis) sista beslutet att lägga ner Runstens skola. Skolan har nu möjlighet att successivt börja med årskurs efter årskurs i lågstadiet....
  • Det stormar i sociala medier och på insändarsidor mot samhällsbyggnadsnämndens beslut att neka Himla Gott att sätta upp sin inglasade uteservering på torget. 
  • Vid ett "öppet hus" i Kårehamn presenterar Tomas Isaksson ett privat initiativ att göra "Östra landsvägen" till ett varumärke och får intresserade att nappa.
  • Det luktar mygel kring ett landshövdingebesök i Borgholm. I bakgrunden finns arrendatorn Anders Jonssons "100-miljoners-planer" med hotell, evenemangshall, stugby m m på Kapelludden. Till skillnad mot samhällsbyggnaden så vill kommunledningen ge dispens från strandskyddet och har bett landshövdingen om hjälp.
  • Den externa utredningen kring händelserna på ett gruppboende i Löttorp visar på bristande koll hos socialnämnden och stora brister i styrningen av verksamheten.
  • Partiernas valsedlar inför kommunfullmäktigevalet i höst presenteras. Sofie Loirendal toppar det nya Framtid Ölands valsedel.
  • Kommunstyrelsen verkar ha kört fast när det gäller att flytta förskolan Gläntan i Södvik och Näktergalen i Runsten till de tomma skolorna, vilket brådskar. Risk för långbänk. 
  • Påsken drar massor massor av besökare till Öland med lokala arrangemang på många håll. "Påskön" kan bli något ännu större nästa år. 
  • Frågan om kommunfullmäktige ska bevilja ansvarfrihet för utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (c) avslöjar total splittring inom centern.
  • Kommunfullmäktige beslutar att kommuninvånarna åter ska betraktas som medborgare i Borgholms kommun och inte som "kunder" hos kommunen.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar