Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 maj 2014

    
Oppositionsledaren:

Dags att öppna upp!


Stadshusets ombyggnad för för ett antal år sedan blev sannerligen dyrbar för kommunen. Egentligen var det ju bara en hiss som behövdes. För att göra huset mer tillgängligt. Även handikappade personer måste ju kunna komma till dom olika avdelningarna utan hinder av trappor. 

  
Men det blev inte bara en hiss. Det blev en kostsam ombyggnad för över trettio miljoner kronor i en kommun med redan dålig ekonomi. Men fint skulle det vara för politiker och tjänstemän. Det där med tillgängligheten var bara en förevändning.

 
För är det något i vår kommun som har blivit riktigt otillgängligt på senare år så är det väl kommunhuset!
  
Förr kunde allmänhet och press stega in i huset och knacka på hos den tjänsteman eller politiker som man ville träffa och det fungerade för det mesta alldeles utmärkt. Medan man numera fastnar vid en receptionsdisk, där man ska uppge vem man vill träffa och vederbörande ska då "komma ner". Varför behövde man då installera en hiss? Inte kan det då ha varit för att göra Stadshuset mer tillgängligt som man byggde om det, även om man skyllde på det!
 
Visst har den nya receptionen blivit fin och där finns folk som kan svara på frågor, men det är tydligen inte meningen att allmänhet och ska kunna komma längre in i huset och se vad som försiggår där. Dörrarna till resten av huset hålls låsta under husets "öppettider".
   
Offentliga handlingar hemligstämplas och censureras av en avig "kommunchef", som man undrar på vad slags meriter hon har kunnat bli anställd.
  
Nu är det dags att öppna upp i Stadshuset, det är faktiskt allas vårt kommunhus! Låt receptionen fortsätta att vara ett servicecenter där man kan få svar på frågor. Men lås också upp portarna till resten av huset, så att vi medborgare kan komma in som vi kunde tidigare och träffa våra tjänstemän utan att behöva passera nålsögat.
  
Se också till att både press och allmänhet kan få ta del av mejl och andra offentliga handlingar utan föregående censurering av en okunnig "kommunchef"!




Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar