Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 maj 2014

Nu borde Ölands historiska museum vandra mot verklighet

Nu har landshövding Stefan Carlsson börjat ta i frågan om ett öländskt historiskt museum och då brukar ju saker kunna hända. Till skillnad från när saker fastnar hos kommunalpolitiker.
Kronomagasinet i Borgholm är en historisk byggnad som i dagsläget inte används till någonting alls. Men som Ölands historiska museum vore byggnaden det optimala valet och är väl egentligen det självklara valet. 
Därmed är en knäckfråga löst.
Att staten ska stå för nödvändiga investeringar i övrigt, inredning, säkerhet etc borde väl också vara en självklarhet.
Vi ska väl ändå inte hamna ute i det privata sponsorträsket så att muséet ska få heta  "ICA Ölands historiska museum",  "Stadium Öland Museum", "Skanska Oland Museum" eller "Centerpartiet Ölands historiska museum" (för centerpartiet är ju rikt parti och skulle kunna sponsra)! 
Nu borde Ölands historiska museum vandra vidare mot att kunna bli verklighet!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar