Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 14 maj 2014

Indragen av närtrafik på norra Öland - fullkomligt oförsvarbart!

Att gårdagens kommunstyrelsemöte för ovanlighetens skull hölls i Löttorp kan ju delvis hänga ihop med att lärarna i samhällskunskap vid Åkerboskolan hade inbjudit en massa politiker till att träffa eleverna den dagen och få svara på elevernas frågor eftersom det är valår.
Genom att förlägga kommunstyrelsemötet till Åkerboskolan i direkt anslutning till mötet med eleverna kunde ett antal politiker i kommunstyrelsen tillgodogöra sig bilersättning för resan till Löttorp, vilket annars inte hade varit möjligt.
Mötet med eleverna upplevde jag som givande - och borde i samhällskunskapsämnet även när det inte är valår. Eleverna var uppmärksamma och väl förberedda med frågor. 
Bland annat kom kollektivtrafiken upp och det visade sig* att den så omhuldade nyligen införda närtrafiken - som ju skulle gälla hela kommunen - inte fungerar på norra Öland!
KLT har tydligen självsvåldigt beslutat dra in all närtrafik norr om Föra, vilket summa summarum innebär en försämring av kollektivtrafiken på norra Öland eftersom det övriga utbudet på kollektivtrafik minskat i och med närtrafikens införande i början av året.
Så här kan det ju bara inte få vara! Fullkomligt oförsvarbart!
Gräv, tidningar! Gräv! 
*) Fotnot: Elever på Åkerboskolan visste mer än politikerna

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar