Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 4 maj 2014

Ros till insändare, ris till uttalande samt en strandpromenad nedan Ekerum bort mot Rällaskogen

Igår var det en insändare i Ölandsbladet som var riktigt bra och som kan läsas i sin helhet om Du klickar här. Insändaren som sådan förtjänar med sin framsynthet en ros.
Den handlade om att Öland borde bli ett ekologiskt centrum i vår del av Europa, där ekologisk forskning och produktion av ekologiska produkter skulle vara ledstjärnan och där Öland skulle bli ett föredöme för hela Europa. Insändarskribenten föreslog också ett regionalt ekomejeri på Öland, som enbart skulle producera och förädla närproducerade ekologiska produkter. Insändarskribenten ville koppla ihop "varumärket Öland" med maten vi äter och med miljön och ansåg också att vi borde nyttja vår unika natur bättre och ta tillvara fler möjligheter till natur- och kulturturism.     
Det bara det att insändarskribenten var Eddie Forsman (m). När han skriver om att ta tillvara vår unika natur så är det rent hyckleri.
Så sent som i måndags var det nämligen just han som i kommunfullmäktige gick i bräschen för att man skulle få smälla upp 18 huskolosser på strandängen nedanför Ekerum. Att naturupplevelsen längs strandstigen skulle bli förstörd hade inga som helst problem med. "För det är ju mot havet man ska titta, vad jag förstår", sa han. Ett sådant uttalande förtjänar bara ris, ris med mycket taggar! Klicka här så för Du höra själv!
Idag gjorde jag en liten promenad längs strandstigen från Ekerums Camping till Rällaskogens strand och hade "filmkameran" med. Följ gärna med, njut av fågelsången och se hur det ser ut!
Söndagspromenad längs Ekerums strandnatur ner till Rällaskogen:
Del I (19 minuter - klicka här!)
Del II (2 minuter - klicka här!)
Del III (8 minuter - klicka här!)  
Att filmen blivit uppdelad i tre delar beror enbart på att jag vid ett par tillfällen råkade komma åt en kameraknapp som bröt av. 
Tog lite stillbilder på återvägen längs samma stig. Då blev det så här:





 

Titta inte åt höger, "för det är ju mot havet man ska titta" (tips från Eddie Forsman)


 

Titta inte åt höger, "för det är ju mot havet man ska titta" (tips från Eddie Forsman)

Titta inte hit, "för det är ju mot havet man ska titta" (tips från Eddie Forsman)


 

Titta inte åt höger, "för det är ju mot havet man ska titta" (tips från Eddie Forsman)



Del av "Sandwedgen" med "Ankeborg" i bakgrunden


Visst var Eddie Forsmans insändare bra med ekomejeri, Öland som ekologiskt centrum och framgångar för öländska produkter samt att ta vara på "vår unika natur". 
Synd bara att han inte följer vad han där har föreslagit och respekterar vår unika natur! 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar