Sent igår kväll var det slutlig final i eurovisionsschlagerdramat eller vad vi ska kalla det. Österrike vann med en "sjungande skäggig dam". Det nederländska bidraget (som jag röstat fram) kom god två och på tredje plats (bronspallen) kom Sverige med en sång som framfördes av Sanna Nielsen från Olofström (känd bl a från invigningen av Ölands Skördefest för några år sedan).
Man kan undra hur det hade gått om Öland hade deltagit i Melodifestivalen. Kanske hade vi vunnit med Lasse Trofast?
Vid halv ett på natten stöp jag i säng.
Årets stora "chipshögtid" var till ända. Ett litet tips till er som kör med LCHF och ändå vill ha lite chips framför TV:n, det heter parmesanchips!
|
Gott till parmesanchips |
Ställ in ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Hyvla parmesanost i tunna skivor och sprid ut dem vikta en gång - i chipsstorlek - över hela plåten.
Låt plåten stå inne i den heta ugnen i 5 minuter. Kolla sedan och ta ut plåten just när chipsen börjat få lätt färg.
Ta ut och för försiktigt över bakplåtspappret med chipsen till galler som inte är varmt och låt chipsen ligga och svalna en halvtimme. Med en bordskniv kan man sedan dela sedan loss de chips som har fastnat i varandra.
Lämpligt att dricka till parmesanchipsen:
Torrt bubbel (typ Freixenet Cordon Negro Brut, 81 kronor för en helflaska på Systembolaget).
Vill Du kommentera, klicka här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar