Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 5 maj 2014

Glada nyheter: Holk-TV på hemmet och SM-guld till Öland

Glad nyhet 1:  Holk-TV-sändning på hemmet
Man bör ta vara på dom glada nyheter som finns:
Vid "Parkvillan" på Ekbackahemmet i Borgholm har en talgoxepar flyttat in i en holk som det är ständig webbsändning från. Dom gamla på hemmet kan på en stor bildskärm följa vad som händer och sker inne i holken och väntar nu med spänning på att äggen ska kläckas 
" - Mer spännande än en fotbollsmatch!" tyckte någon av dom boende på hemmet. 
Detta kunde vi läsa om i Barometern i lördags och artikeln kan Du läsa om Du klickar här
Denna - egentligen ganska enkla men nog så givande - satsning har bekostats av Vårdstiftelsen. Bra gjort! 
Men man behöver inte bo Ekbackahemmet för att ta del av vad som händer i holken, det är bara för vem som helst att klicka HÄR så kommer ni direkt in i holken! Där kan ni se dom nio äggen. Eller så ligger mamma talgoxe och ruvar på dem. Ibland kan ni se pappa talgoxe komma in med mat. Snart kanske ni kan få seoch höra nio nykläckta talgoxungar i holken. Det är bara att återkomma hit med jämna mellanrum!  
Glad nyhet 2: SM-guld till Öland!
Den här glada nyheten gädjer nog särskilt mycket andra sidan kommungränsen och tilldrog sig egentligen på Kalmar sportcenter i söndags där Kinka Barvestad från Norra Möckleby blev svensk mästare i värja. 
Stort grattis, Kinka!!!
Kinka bor visserligen för närvarande i Kalmar men öländska är hon lik förbaskat!
Kvar på Öland bor stolta föräldrarna Peter Barvestad (som är Kinkas tränare) och Charlotte Barvestad, som nöjer sig med att fäktas med politikerna i Mörbylånga kommunfullmäktige, där hon representerar Ölandspartiet i Mörbylånga kommun (ej att förväxla med nya Ölandspartiet i Borgholms kommun).
Grattis till er alla! 
Vill Du läsa Barometerns artikel Kinka Barvestad bäst i Sverige från i måndags, klicka här!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar