Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 3 maj 2017

Huggsexa om svenske statsministern

Apropå socialdemokraterna i dom högre positionerna så har vi ju uppmärksammat att den svenske statsministern Stefan Löfven (S) inte tänker komma till Almedalsveckan i Visby i år. 
Detta besked har föranlett en huggsexa ute i landet bland s-politiker som vill att han ska komma till deras ort istället när han nu ratar Almedalen. 
Bl a har vårt eget kommunalråd Ilko Corkovic (S) bjudit in hr Löfven till Borgholm har vi kunnat läsa i Ölandsbladet för ett bra tag sedan. 
Samt har hr stadsrådet* Joel Eriksson (S) i Grönköping inbjudit herr statsministern att besöka hans lilla metropol mellan Skövde och Hjo. Allt enligt Grönköpings Veckoblad, där vi har klippt vidstående artikel från i mars: 
Nu är frågan bara om det är hr Corkovic som har inspirerats av sin grönköpingskollega till sin inbjudan till hr Löfven eller det är hr stadsrådet Eriksson i Grönköping som har inspirerats av sin kollega i Borgholm.
*) Fotnot: Stadsråd är motsvarigheten till kommunalråd i en stad. i varje fall i en stad med sanna självaktning som Grönköping. Ej att förväxla med titeln statsråd som är titel för regeringsmedlemmar.
 

2 kommentarer:

  1. Alldeles för smått. Det där tidningsklippet går inte att läsa.

    En normalseende

    SvaraRadera
  2. Håller med. PÅ TOK för smått.

    Kalle

    SvaraRadera