Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 16 september 2015

Arvet efter Lisbeth eller besvikelse över "dom nya"?

Kunde inte låta bli att titta lite på tidigare siffror och fann då att år 2012 låg vi på 234:e plats i nyssnämnda rankning. Året efter - 2012 - hade vi halkat ner till 277:e, men 2013 hade vi lyckats komma upp på 252:a plats för att nu i år vara ända nere på plats 280!
Detta enligt Svenskt Näringslivs årliga mätningar av företagsklimatet i Sveriges samtliga 290 kommuner.
Senaste mätningen gjordes i våras, så man ju fundera på om det urusla resultatet för Borgholms kommuns del beror på arvet efter Lisbeth Lennartsson eller på någon slags besvikelse över "den nya regimen"  (t ex hur dom har lyckats leva upp till den bild av sig själva som dom försökte skapa före valet och när dom tog över). Eller kanske att den bedrövliga tvåhundraåttiondeplaceringen är ett resultat av både och? 
Naturligtvis kan även andra faktorer spela in och det här borde vi nog försöka ta reda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar