Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 september 2015

Bortplockade informationstavlor - korkat tilltag av myndighet måste rättas till!

Tillbringade kvällen igår i Köpings gamla skolehus - numera museum - vid Kyrkallén i Köpingsvik, där den synnerligen aktiva hembygdsföreningen brukar träffas en kväll i veckan.
Den annars så gemytliga stämningen var nu minst sagt upprörd eftersom Länsstyrelsen farit runt i bygden och plockat bort sina informationsskyltar från en massa fornlämningar med den idiotiska motiveringen att man inte längre har råd att ta ansvar för skötseln. Då är det tydligen så pinsamt med Länsstyrelsens namn på skyltarna att man hellre vill att fornlämningarna ska falla i glömska och att framtida generationer inte ska ha någon kunskap om vad som döljer sig där.
Hur jäkla korkad får en statlig myndighet egentligen vara?
Bland dom fornlämningar som nu på detta sätt blivit av med sina informationstavlor finns exempelvis Blå Rör, Sankt Elofs källa, Tingsflisan och skeppssättningen utmed väg 136 vid Nydala. 
Den annars så gemytliga stämningen i Köpings skolehus
Ska ta upp saken med vårt kommunalråd Ilko Corkovic direkt nu på morgonen, så att han får försöka tala dom på Länsstyrelsen tillrätta. Hoppas och tror att Ilko kan ha en viss förmåga i det avseendet. 
Självfallet måste informationen få komma tillbaka! Det korkade tilltaget måste rättas till!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar