Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 20 september 2015

.


Opinionsledaren:

  




Det är medborgarna som är kommunen!



Många tror att kommunen är en massa tjänstemän och ett antal inbördes käftande politiker. En slags koncern som vi som medborgare tvingas betalas skatt till och endast därför kan ställa krav på. Att kommunen är något annat än vi själva. 
  
I själva verket är det vi medborgare som utgör kommunen, vi som bor och är skrivna inom kommunens gränser, det är vi som är kommunen.
  
Tjänstemännen är bara anställda av oss och har ingen rätt att komma och ta sig ton. Dom politiska beslutsfattarna är valda av oss för att åstadkomma dom beslut som vi förväntar sig av oss av dem, inte för att göra något helt annat!
  
Medborgarna önskar sig inget käbbel för käbblandets skull - som det alltför ofta blir i kommunfullmäktige och andra politiska sammanhang. Medborgarna önskar sig handling av sina politiker - i av medborgarna styrd riktning. Medborgarna väntar sig att deras politiker STÅR för det som dom har sagt innan valet och inte plötsligt slår in på andra vägar efteråt. Och att politikerna verkligen står för vad dom har sagt innan valet är något som medborgarna har RÄTT att förvänta sig av dem!

Politikerförakt uppstår när politikerna sviker. Det verkar som om många politiker inte riktigt har förstått det och det finns väl knappast något mer barnsligt än när politiker skyller politikerförakt på "medierna".
  
Det förestår nu en viktig uppgift för våra politiker, nämligen att i ord och handling VISA att det är medborgarna som är kommunen!

  
Vill du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar