Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 27 september 2015

Avslutning på Skördefesten bland kaffetupp och hönsfamiljer

Ölands Skördefest kunde inte avslutas bättre än med goda vänner kring stora kaffebordet i trädgården bakom Kaffetuppen, en liten kaffeservering med hembakt i vid Kolstad Kyrkgata mellan Köpingsvik och Kolstad som drivs av paret Åsa och Olle Staaf med hjälp dottern Bella. Där tuppen eller tupparna har sällskap av hönor och kycklingar.
Stället som öppnades i våras i hemmamiljö hos familjen Staaf har blivit populärt bland folk i trakten som framförallt fått nys om det genom bekanta som varit där och det liknar nästan inget annat.
Entrén till familjen Staafs lilla paradis vid Kolstad Kyrkgata
Familjärt bland gästerna
Bella i full fjäderskrud
Vi var faktiskt Kaffetuppens sista gäster för året, då man stängde för säsongen nu vid dagens slut kl sex. 
Och visst har det varit en fantastisk Skördefest med strålande väder. Tack alla ni runt om på Öland som hjälpt till och gjort Skördefesten till vad den har blivit! Och hoppas att allt fint från Skördfefesten som nu pryder öländska vägar, trädgårdar och våra torg, gator och hamnar får vara kvar och lysa upp ett par veckor till.

Själv har jag blivit en hejare på att göra pumpasoppa och har laddat upp så att det räcker ett bra tag till! 
Egenhändigt tillagad
 Foton: Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar