Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 27 september 2015

Torsk på huvudet i Kårehamn?

En annan blivande Årets Ölänning borde väl ändå mångsysslaren Tomas Isakson vara. Utan honom hade Kårehamn - som också besöktes under gårdagen - aldrig varit vad det är idag.

Alltid i farten

Huvudbonad i närbild
Tomas - alltid i farten - var iförd en något speciell huvudbonad. Om det i anledning av Ölands Skördefest som han fått torsk på huvudet - eller vad det nu var för en firre - eller om det var av någon annan orsak frågade jag aldrig. 
I övrigt snålade jag in på bensinen igår och kom inte längre än till Stacketorp i norr och Störlinge i söder. Förhoppningsvis bidrog jag därmed till lite minskad klimatpåverkan, för annars finns det ju hur mycket som helst att se och göra under Ölands Skördefest hur långt man än kommer.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar