Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 8 september 2015

Budgetdagar i kommunhuset: Borgö ville ha kommunal "informatör"

En som var sur under den första budgetdagen för att inte få allt han ville var "samhällsbyggnadshefen" Göran Borgö. Han hade bl a velat att kommunen skulle anställa en kommunikatör (som skulle kosta en halv miljon om året) och budgetberedningen hade strukit det äskandet. 
En kommunikatör är en sån som kommunicerar ut ett budskap eller uppgifter som husbonden vill förmedla. Det finns redan många kommuner som har anställt kommunikatörer, sådana som sprider sådana uppgifter som kommunerna vill få ut till allmänheten. I en kommun som har en kommunikatör så kan ansvariga politiker och tjänstemän lättare slippa undan från medier som vill ha upplysningar. Dom kan då bara hänvisa till kommunikatören, vars uppgift är att se till att "rätt" uppgifter kommer ut och mer problematiska uppgifter kan hållas inne. I Mörbylånga har man t o m anställt två kommunikatörer!  
Det här är något som har kritiserats av Ölandsbladet på ledarplats! Och därför gillar inte Borgö Ölandsbladet.
Så här uttryckte sig Borgö ordagrant från talarstolen i tingssalen igår:
"- Det är inte mycket som står i Ölandsbladet förutom annonser nu för tiden!" 
Det vågade han såga när ingen från Ölandsbladet inte fanns där, eftersom detta inte var något öppet offentligt möte! Det brukar tydligen inte stå i Ölandsbaldet vilken fantastiskt duktig förmåga Borgö är, om jag nu åter får vara lite ironisk.
Gillar inte Ölandsbladet
Borgö hade velat att kommunen satsat på en kommunikatör för att "informera om våra framgångar och inte gräva ner sig i dom problem som finns"!  Ja han sa faktiskt så.  
Borgö skulle nog trivas i någon enpartistyrd öststat. Där brukar man ha den typens nyhetsbyråer. Sådana tjänstemän behöver vi faktiskt inte i Borgholms kommun!
Foto: Per Lublin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar