Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 september 2015

Paket med brokiga färger

Även eftermiddagen igår kändes bra för min del. Vi träffades i beredningsgruppen för norra Öland och lade ihop dom sista pusselbitarna för ett åtgärdsprogram för norra Öland. Det ska presenteras för allmänheten på norra Öland redan i morgon kväll i Löttorps bygdegård. 
" - Ett litet rött paket med vita snören - det kostar bara en och sjuttiofem... ". Så sjöng Owe Thörnqvist redan iför mer än sextio år sedan. Det var då det.
Det här paketet kommer naturligtvis att kosta något mer, men ger paketet det resultat som vi tror och hoppas på, så kommer det att vara värt vartenda öre. Lyckas vi påverka befolkningsutvecklingen på norra Öland positivt så blir det ett ekonomiskt uppsving och lyft för hela kommunen. 
Vad färg på paketet och snörena beträffar, så är det väldigt brokigt. Samtliga partier i kommunfullmäktige har nämligen fått vara med och tillverka paketet. Vi har kommit bra överens och det är ett stort plus i sammanhanget att kunna ha politisk enighet. Vi har alla arbetat med kommunens bästa för ögonen och har skippat allt vad partipolitik heter. Ett väldigt bra sätt att arbeta med viktiga kommunala frågor! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar