Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 september 2015

Att vara vigselförrättare

Fick idag ett brev med posten från Länsstyrelsen, där det stod att jag har blivit utnämnd till borgerlig vigselförrättare i Borgholms kommun och lite om vad det innebär. Tydligen innebär det att jag kan få viga folk var som helst inom Sveriges rikes gränser.
Dock stod det ingenting om klädsel. Får väl skärpa till mig om och när det skulle bli aktuellt! Kan ju bli spännande vad det kan bli på för platser och vilka som blir dom första att få viga! 
Men det lär nog knappast bli några större köer att få just  mig som vigselförrättare. 
Annat var det förr med den s k "paketprästen" Bengt Lindwall som ordnade bröllopspaket hemma i Döderhult, där folk kunde köpa hela klabbet i ett svep. Bröllop i kyrkan och sedan bröllopsmiddag i prästgärden, där det också en färdig säng väntade brudparet för bröllopsnatten. Allt ingick i paketet. Knappast blev köerna mindre när Lindwall senare började viga folk inför TV-publik.
Mina eventuella vigslar lär nog bli  helt sensationsbefriade och präglas av respekt för de inblandade. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar