Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 19 september 2015

Bubblande glädjeyra i staden

Nyheten om den hedersamma utnämningen spred sig snabbt igår i staden och jag kan tro att omsättningen av bubbel på systembutiken vid Östra Kyrkogatan ökade ordentligt under dagen.
Det dröjde inte länge förrän Kalmarradion hade hittat sig till Borgholm och försökte få kommentarer från borgholmsbor. Vill du höra vad radioreportern Peter Bressler lyckades få ihop från Borgholm till programmet Eftermiddag i P4 Kalmar, klicka HÄR så kommer inslaget exakt 8 minuter in i sändningen!
Skoaffärens Göran Göthlin var först bland de intervjuade och han försvarade ordet "by" i sammanhanget, eftersom det betyder stad på danska och såg framför sig en invasion till Borgholm av besökare från "broderlandet i söder". Vad med skor han skulle få sälja! Men då blir det jobbigt för Göran som måste utöka öppettiderna  :-)   :-)    :-)
Och tänk sen alla norrmän som kommer strömma till med sin oljepengar, för "by" betyder stad även på norska! 
Och ska vi dra det ännu längre i våra fåniga utvikelser, så är "Borg" det isländska ordet för större stad - typ Paris, London, Stockholm och Reykjavik - så det kan ju då locka islänningar att besöka "Storstadsholmen" - Borg(=stor stad) + holm -  på Öland dit danskar och norrmän vallfärdar för att handla. Men nu är det ännu mer långsökt.
Nästa intervjuperson var Pelle Hermansson på torget, som radioreporten envisades med att kalla "Pelle Boman", kanske för att det står Bomans Torghandel på varubilen. Pelles sambo heter ju Lina Boman. Ett litet tips till Pelle och Lina är dom kan få bli dom första som anlitar mig som vigselförrättare och sen kan Pelle ta Linas efternamn och så blir det inte fel nästa gång som Kalmarradion kommer och ska intervjua. Allt kan lösa sig, sa han som sket i vasken.
Radioinslaget med musikavbrott och intervjuer med glada borgholmsbor är på en kvart ungefär.
En frisk sommarvind blåste över den öländska huvudstaden i glädjeyra.
Och det ska förstås erkännas att det blev lite bubbel också hemma på Västra Kyrkogatan igår!
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar