TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 14 september 2016

"Blåa", "cerisa" och "vackra" - personalkläder förvaras i en källare med mögel och gör anställda sjuka! En annan slags förvaring måste till - omgående!

Kommunfullmäktigekvällen i måndags inleddes med en osedvanligt långdragen information från socialförvaltningens verksamhetsområde, där socialchef Ewa Ekman överskred den tilldelade talartiden med det dubbla, märkligt nog utan att bli tillsagd att korta ner lite. Den långa föredragningen föranledda gäspningar från en och annan ledmot redan i början av nötet.
En sak förbigick socialchefen dock väldigt snabbt, det var förvaringen av dom arbetskläder som personalen inom hemtjänst m m äntligen har fått. Hon nämnde arbetskläderna - som personalen faktiskt har fått vänta på hur länge som helst - som något riktigt stort och att dom var "blåa", "cerisa" och "vackra" men ingenting om att dom förvaras i en källare med mögelförekomst under f d vårdcentralen på Ekbacka och att anställda redan har blivit sjuka av detta.
Detta missförhållande - som jag fått reda på via andra vägar - hade jag påtalat redan vid budgetmötet måndagen innan, där både Ewa Ekman och socialnämndens ordförande Gunilla Johanson var närvarande, och där jag inför alla dom närvarande fick medhåll av "fastighetsstrategen" Maria Drott som just hade fått reda på samma sak. 
Då Ewa Ekman nu inför fullmäktige och webbkameran verkade vilja förtiga denna sorgliga historia under den annars så vidlyftiga informationen, så passade jag på att ta upp saken även här och nu sade socialchefen att hon hade talat med Maria Drott dagen efter - som skulle undersöka närmare men hon hade sedan "inget hört" från denna. Ja, men vad fasen - nu hade det ju nästan gått en vecka, kunde Ewa Ekman inte själv ha kontaktat Maria Drott för att få veta mera innan hon kom till fullmäktige för att informera om ditten och datten - eller hade hon hoppats på att hon genom att dra ut på allt annat skulle slippa prata om saken? 
Man löser dock ingenting genom att bete sig som en struts. Dom nya personalkläderna kan ju bara inte förvaras på detta sätt. En annan lösning måste till - omgående! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar