UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 4 september 2016

Härproducerade nyheter

Var igår på "Bondens marknad" vid Hållstubacken och kollade lite nyheter. Kunde konstatera att Borgholms kungsgård nu har börjat sälja sin mjölk i förpackningar på 9 dl, vilket måste vara betydligt behändigare för vanliga konsumenter än dom stora dunkar som man annars sett i ICA:s mejeriavdelningar. Än mindre anledning för borgholmstraktens mjölkdrickare att köpa mjölk som har skvalpat över bron! 
Önskar Mattias Andersson på "kungsgårn" fortsatt lycka till! 
En annan nyhet var "härproducerat"* öl från Skedemosse, som Ellen och Olof af Wåhlberg premiärlanserade på "Bondens marknad" igår, d v s en "smygpremiär" eftersom man inte kunde köpa med sig flaskor. Bara avnjuta smakprover i plastmuggar á 1:- muggen. En smålänning reagerade högljutt mot detta och tyckte tydligen att "en hel krona" var dyrt. 
 
Även om jag numera inte är någon större öldrickare - eller kanske just därför - tyckte jag att Skedemosses "kornknarr" - ett folköl som snart kommer att finnas till salu på ICA - smakade väldigt bra. 
Teckning och foto: Per Lublin
*) Fotnot: "Härproducerade" är de livsmedel som producerats helt och hållet inom en mils avstånd fågelvägen.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar