TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 4 september 2016

Härproducerade nyheter

Var igår på "Bondens marknad" vid Hållstubacken och kollade lite nyheter. Kunde konstatera att Borgholms kungsgård nu har börjat sälja sin mjölk i förpackningar på 9 dl, vilket måste vara betydligt behändigare för vanliga konsumenter än dom stora dunkar som man annars sett i ICA:s mejeriavdelningar. Än mindre anledning för borgholmstraktens mjölkdrickare att köpa mjölk som har skvalpat över bron! 
Önskar Mattias Andersson på "kungsgårn" fortsatt lycka till! 
En annan nyhet var "härproducerat"* öl från Skedemosse, som Ellen och Olof af Wåhlberg premiärlanserade på "Bondens marknad" igår, d v s en "smygpremiär" eftersom man inte kunde köpa med sig flaskor. Bara avnjuta smakprover i plastmuggar á 1:- muggen. En smålänning reagerade högljutt mot detta och tyckte tydligen att "en hel krona" var dyrt. 
 
Även om jag numera inte är någon större öldrickare - eller kanske just därför - tyckte jag att Skedemosses "kornknarr" - ett folköl som snart kommer att finnas till salu på ICA - smakade väldigt bra. 
Teckning och foto: Per Lublin
*) Fotnot: "Härproducerade" är de livsmedel som producerats helt och hållet inom en mils avstånd fågelvägen.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar