MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 10 september 2016

Dimomhöljt - Skandalös polisanmälan hemlighållen för ansvarig nämnd

Dimman tycks en längre tid även ha legat tät kring utbildningsförvaltningen (ledd av utbildningschefen Lars Bylund) och utbildningnämndens poltitiska ledning, d v s ordföranden Monica Enberg (s) och viceordförandena Jeanette Thygesen (Framtid Öland) och Björn Andreen (m). 
Det som Ölandsbladet berättade om i torsdags, om föräldrarna som blivit polisanmälda för att dom agerade när deras barn behandlades illa av personal på förskolan - och hela den sorgliga bakgrunden - har tydligen hemlighållits till och med för nämndens ledamöter. 
Idag kan Ölandsbladet avslöja att Enberg, Thygesen och Andreen var införstådda med det hela - t o m att föräldrarna blev hotade med polisanmälan om de själva skulle göra anmälan - vilket ju sedan även skedde, men att övriga i nämnden aldrig informerades.  
- Jag har inte hört ett ljud om det här innan jag läste om det i tidningen, inte ett smack, säger nämndledamoten Lars-Göran Andersson (s) till Ölandsbladet. 
Kan ju tilläggas att nämnden har ett gemensamt ansvar för hur verksamheten fungerar och att nämnden dom senaste gångerna har haft två sammanträden helt bakom lyckta dörrar, där denna sak självfallet skulle ha tagits upp. 
Sen kan man ju undra om och isåfall varför socialdemokraterna i nämnden aldrig pratar med varandra sinsemellan. 
I samband med budgetmötet i Stadshuset i måndags när dom olika nämndernas verksamhet skulle gås igenom så passade jag på att påpeka att trots att Borgholms kommun nu ska vara "öppen", så har utbildningsnämndens senaste båda möten varit helt slutna. Monica Enberg påstod då att nämndens nästa sammanträde - den 28 september kl 13 (min anmärkning) - i vart fall ska vara öppet för allmänheten. Fan tro´t. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar