NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 10 september 2016

Dimomhöljt - Skandalös polisanmälan hemlighållen för ansvarig nämnd

Dimman tycks en längre tid även ha legat tät kring utbildningsförvaltningen (ledd av utbildningschefen Lars Bylund) och utbildningnämndens poltitiska ledning, d v s ordföranden Monica Enberg (s) och viceordförandena Jeanette Thygesen (Framtid Öland) och Björn Andreen (m). 
Det som Ölandsbladet berättade om i torsdags, om föräldrarna som blivit polisanmälda för att dom agerade när deras barn behandlades illa av personal på förskolan - och hela den sorgliga bakgrunden - har tydligen hemlighållits till och med för nämndens ledamöter. 
Idag kan Ölandsbladet avslöja att Enberg, Thygesen och Andreen var införstådda med det hela - t o m att föräldrarna blev hotade med polisanmälan om de själva skulle göra anmälan - vilket ju sedan även skedde, men att övriga i nämnden aldrig informerades.  
- Jag har inte hört ett ljud om det här innan jag läste om det i tidningen, inte ett smack, säger nämndledamoten Lars-Göran Andersson (s) till Ölandsbladet. 
Kan ju tilläggas att nämnden har ett gemensamt ansvar för hur verksamheten fungerar och att nämnden dom senaste gångerna har haft två sammanträden helt bakom lyckta dörrar, där denna sak självfallet skulle ha tagits upp. 
Sen kan man ju undra om och isåfall varför socialdemokraterna i nämnden aldrig pratar med varandra sinsemellan. 
I samband med budgetmötet i Stadshuset i måndags när dom olika nämndernas verksamhet skulle gås igenom så passade jag på att påpeka att trots att Borgholms kommun nu ska vara "öppen", så har utbildningsnämndens senaste båda möten varit helt slutna. Monica Enberg påstod då att nämndens nästa sammanträde - den 28 september kl 13 (min anmärkning) - i vart fall ska vara öppet för allmänheten. Fan tro´t. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar