November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 27 september 2016

Några små grodor i firandet

En massa artister kan man ha på scen när som helst, men en historisk dag som tvåhundraårsdagen av stadens tillblivelse, så är det viktigt att ha med sådant som anknyter till historien, till varför man firar. Det kunde gärna ha fått vara lite mer än det blev. Men nu var det ju andra som fick bestämma och det var faktiskt nätt och jämnt att vårt lilla skådespel fick vara med alls. 
Hur som helst känner jag mig stolt över att lyckats samla ihop så många bra skådespelare - som alla har ställt upp helt ideellt - och är mycket stolt över deras insats.

När Lill Lindfors avbröt innan det hela var slut med att hon "tänkte att vi nu alla skulle sjunga Så skimrande var aldrig havet", så är jag tacksam för att Margaretha Magnusson - som varit oss till stor hjälp - rådigt grep in och lyckades hejda henne så att vi kunde avsluta föreställningen som tänkt med att skådespelarna fick buga sig för publiken. När man hör Lill Lindfors avbryta på detta sätt (hör här), så är det lätt att osökt tänka på f d invandrarministern Birgit Friggebo (här!). Även om bakgrundssammanhanget lyckligtvis var ett helt annat nu. 
Även jag lyckades med en ordentlig groda, när jag inte tänkte på att också jag borde ha bugat mig för publiken, när jag nu blev omnämnd. Och att jag borde ha lyft på hatten. Ser lite pinsamt ut på filmen. Liksom att det tydligt kan skönjas under min regnvåta skjorta att det är dags för mig att börja gå ner i vikt igen. Det har varit lite slarv med LCHF-kosten på senare tid och det syns. 
Vad som däremot inte syns på filmen är Carl XVI Gustafs (vår nuvarande kungs) min, när Joppe Wiberg kom fram och tilltalade honom som sin sonsons sonsons sonson. Den hade man gärna velat se. Kanske finns det någon som varit snabb med kameran och har en bild eller en filmsnutt? Hör av er isåfall! 
Bortsett från några små grodor - alla inte nämnda - och ett "vältajmat" ösregn (Obs, ironi!), så var det ett mycket lyckat tvåhundraårsfirande på torget i de två timmar som det varade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar