Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 september 2016

Sakta i backarna, Ilko!

Läser man i bladet nu så kan man tro att llko redan har en "stark kandidat" till den nu plötsligt lediga ordförandeposten i utbildningsnämnden. En socialdemokrat som redan står och stampar i farstun. 
Men sakta i backarna, Ilko, så bråttom är det faktiskt inte att bestämma. Fyllnadsvalet kan tidigast ske vid nästa kommunfullmäktigemöte som är den 17 oktober - om drygt tre veckor. Och det behöver faktiskt inte prompt vara just en socialdemokrat som får uppdraget. 
Viktigare är att den som får jobbet är en kompetent och öppen person som inte låter sig styras av medelmåttiga tjänstemän. 
Och i det fallet har socialdemokraterna i vår kommun hittills misslyckats kapitalt i sina utnämningar när dom haft möjlighet att besätta ordförandeposter till nämnderna, det är bara att inse! 
Nu vill nog medborgarna i vår kommun att utbildningsnämnden får en ordförande som aldrig låtit sig påverkas av Lars Bylund eller accepterat hans beteende, en som aldrig varit med om att godkänna någon av 2000-talets skolnedläggelser i kommunen eller godkänna flytten av sjätteklassen till Slottsskolan. 
Den som ska vara ordförande i utbildningsnämnden måste förstå vikten av en levande landsbygd i vår kommun och rätt förstå värdet av mindre och medelstora skolor ute i bygderna!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar