Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 20 september 2016

Starkt stöd för sändningar från kommunstyrelse och nämnder i kommunens regi

Det har nog inte kunnat undgå er bloggläsare att det hölls sockenträff i Köpingvik igår, den första i en lång rad liknande träffar som nu ska hållas i vår kommun och ligga till grund för Demokratiberedningens fortsatta arbete. 
Träffen blev till grupparbeten i tre grupper som alla kom fram till att det var dåligt med information till medborgarna från kommunens sida. Det framstod som ett tydligt önskemål att kommunen ska börja med egna webbsändningar både från kommunstyrelsen och från nämnderna. Så där kände jag starkt medhåll för vad jag länge har hävdat. 
Kommunen borde kunna starta dessa sändningar redan nu från de öppna delarna av dessa möten och behöver inte på att Demokratiberedningen ska bli klar med sitt arbete. 
Mer från vad som kom fram under träffen igår avslöjar jag inte i detta skede. På onsdag kväll blir det sockenträff i IOGT-lokalen i Gärdslösa.
Skriv en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar