TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 22 september 2016

Sett på "fejjsbook": Invigning av nya förskolan i Runstens skola

Igår eftermiddag kunde man läsa och beskåda följande på Borgholms kommuns "fejjsboksida" - ja kommunen faktiskt en sådan:
Idag invigdes Runstens förskola med äpplen, sång, ballonger! Tal hölls av förskolechefen Marwin Johansson och utbildningsnämndens ordförande Monica Enberg, därefter var det mingel. Det är bottenvåningen på den gamla skolan som är nyrenoverad för att passa som förskola och nu rymmer två avdelningar. Jag var naturligtvis inte inbjuden till detta celebra firande. Det hade annars varit trevligt att träffa barnen och personalen som nu gladde sig* åt dom nya lokalerna.
Utan mig hade det väl knappast funnits något inviga i Runsten denna septemberdag. Redan under förra mandatperioden beslutade ju kommunstyrelsen att sälja Runstens skola efter en synnerligen korkad nedläggning av all verksamhet där. Då överklagade jag försäljningsbeslutet, som därmed inte kunde träda ikraft och för det fick jag utstå en hel del ovett. Men det viktiga för mig just då var att försäljningen blev stoppad. Jag ville inte att kommunen skulle sälja skolan för en spottstyver till någon grisfarmare eller till Bert Karlsson, PO Persson eller någon annan klippare, eftersom jag insåg att kommunen skulle komma att behöva byggnaden inom en inte alltför avlägsen framtid. Efter valet blev det ju nya dirigenter i kommunledningen som därmed kunde komma på bättre tankar och skolans nedervåning kan därför nu - upprustad för detta ändamål - komma till användning för förskolans behov. Allt detta tack vare att jag lyckades stoppa försäljningen den gången! Men det hade man tydligen alldeles glömt bort nu när den nya fina förskolan skulle invigas. Och det stod naturligtvis inte ett ord om detta på kommunens "fejjsbok-sida".
Däremot fick politikern Monica Enberg (s) vara med och inviga, hon som under förra mandatperioden ville sälja hela skolfastigheten, vilket ju då även beslutades! Tydligen fick hon nu t o m invigningstala!!! 
Jaha, jag säjer då det. Mer kan man inte göra. Man har slutat att förvånas i den här kommunen. 
Hur som helst är det glädjande att delar av Runstens skola nu kommit till användning som två nya fräscha förskoleavdelningar. Hoppas att det blir något lika bra med resten av skolan! 
Kanske dags för kommunledningen att börja fundera på vart förskolebarnen i Runsten ska ta vägen när det är dags att börja den riktiga skolan, för det ska väl inte vara till grannkommunen?
 *) Fotnot: Ett smolk i glädjebägaren är att de nya förskolelokalerna är otillräckliga, så en del av barnen måste tills vidare gå kvar i dom gamla risiga barackerna där Runstens förskola fått hålla till i alldeles för många år och som man förstås hade hoppats att den nu hade kunnat lämna helt och hållet. Om detta finns inte en rad på kommunens "fejjsboksida".
Skriv en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar