November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 23 september 2016

Sövande möte

Var igår på ett synnerligen sövande möte hos Socialnämnden för att filma och sända ut till er medborgare som eventuellt kunde tänkas vara intresserade. Så sövande att jag inte ens märkte att inspelningen  -- och därmed sändningen  -- bröts när det var en kvart kvar på de öppna delen av mötet, varefter inga åhörare och inget filmande tilläts i möteslokalen och jag därför måste gå ut. 
Hur som helst så fick jag uppleva hur min motion om 6-timmars arbetsdag inom äldreomsorgen -- med bibehållen heltidslön -- blev totalsågad av politiker som inte begriper bättre, nämligen att där detta provats (vid Svartedalens äldreboende i Göteborg) blev kvaliten på omsorgen betydligt bättre. Personalen mådde bättre och så även de boende. 
Som väl är det ju inte socialnämnden som ska avgöra motionens öde utan i slutänden blir det kommunfullmäktige, så det finns anledning att komma tillbaka till saken. Har man råd att installera en avsaltningsanläggning för 113 miljoner (när det finns betydligt billigare lösningar på vattenproblemet), så har man nog råd med några miljoner för att få en bättre äldreomsorg i kommunen. 
Det som var så sövande var socialchef Eva Ekmans monotona malande. Hon pratade i stort sett hela tiden och kunde prata hur länge som helst om det som hon redan pratat om. Utan att ens dra andan verkade det som
Ja, håhå jaja...
Har du svårt att somna någon kväll, så kan du sätta på hörlurarna och klicka HÄR, så kan lyssna till inspelningen från gårdagens socialnämnden. 
Skriv gärna en kommentar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar