MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 29 september 2016

Fotoutställning med gamla borgholmsmotiv, missa inte tillfället! Sista dagen på lördag!

I måndags var jag på en begivenhet med anknytning till att staden har fyllt tvåhundra år. Ur bibliotekets arkiv har personalen plockat fram en mängd äldre fotografier mod borgholmsmotiv som nu varit utställda i stadens bibliotek alltsedan i juni. 
Nu på lördag är sista chansen att se denna gedigna utställning - som är ett noga avvägt urval av bilbliotekets mycket stora samling borgholmsfotografier. Missa inte det - ifall ni inte redan sett den. Gissar att biblioteket stänger kl 13 även denna lördag. 
Under fyra kvällar under denna långa sommar - en i varje månad - har genuine borgholmsbon och tidigare medarbetaren på Ölandsbladet Rolf Nilsson (även känd som "Bagarn"*) haft fullsatta kvällar i biblioteket, där han berättat och kåserat kring dessa bilder. Och i måndags fick jag tillfälle att vara med på den sista av dessa bildvisningskvällar lyssna på Rolfs goda anekdoter.
Passade också själv på att ta några bilder för att dokumentera dagens intresse: 

Fullsatt till sista plats
Andäktig väntan på att kvällens talare ska börja

En syn jag aldrig trott att jag skulle få se: Rolf Nilsson "Bagarn" drickandes vatten!
Som avslutning på den trevliga bildpresentationen blev det en liten frågestund, där en frågeställare undrade hur segelbåtarna som låg i hamnen på den tiden hade kommit till Borgholm. Kan nog bli en ny anekdot av den frågan i Rolfs egen samling
*) Fotnot: Namnet "Bagarn" härleder sig till att Rolfs föräldrar - Gustaf och Ella Nilsson - på sin tid drev Nya Conditoriet i Borgholm och att Rolf någon sommar i sin tidiga ungdom högst ovilligt fick gå upp tidigt och hjälpa till i bageriet.
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar