TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 29 september 2016

Misstroendeförklaring mot Bylund från enhällig nämnd!

Får nog ta tillbaka lite av det som jag på senaste tiden har skrivit i kommentarer om utbildningsnämnden och dess ledamöter. Det ÄR lyckligtvis lite stake i utbildningsnämnden. Följande står nu idag att läsa i Ölandsbladets nättidning:
" Skadat förtroende" - nämnden misstror skolchefen 
En enig utbildningsnämnd riktar en misstroendeförklaring mot utbildningschefen Lars Bylund  
Utbildningsnämnden i Borgholm riktar en misstroendeförklaring mot förvaltningschefen Lars Bylund. 
– Det här är något som växt fram under tid och något vi måste göra, säger nämndens viceordförande Jeanette Thygesen (FÖ)
MICHAEL STÅHL 
Efter Ölandsbladets avslöjanden och den hårda kritik som riktats mot utbildningschef Lars Bylund som följd av tidningens artiklar agerar utbildningsnämnden i en för Borgholm unik politisk manöver. – En enig utbildningsnämnd upplever att utbildningschefen och förvaltningsledningens agerande har skadat nämndens förtroende mot kommuninvånarna och anser att detta ska lämnas över till kommunstyrelsen, sägs det i skrivelse nämnden lämnade in till kommunledningskontoret under onsdagen. 
Skrivelsen har som rubrik ”Misstroendeförklaring”. 

– Detta beror kanske inte enbart på era artiklar, utan är något som växt fram under tid och något vi måste göra i nuläget för att kunna jobba vidare med nämndens mål med barnens bästa i fokus, säger nämndens viceordförande Jeanette Thygesen (FÖ) till Ölandsbladet. 
Om Lars Bylund ändå blir kvar på posten hamnar ni en omöjlig sits, funderingar där?– Den frågan har vi inte diskuterat, det vi uttalar oss om och tagit ställning till är hur vi ser läget nu.  
Ni inkluderar ”förvaltningsledningen” i misstroendeförklaringen? 
– Det vi trycker på är att detta är en ledningsfråga, om det inte fungerar i toppen så sipprar det nedåt i verksamheten, säger Jeanette Thygesen och hänvisar i övrigt till kommunalrådet Ilko Corkovic.  
– Gällande personalia är vi lekmän och har inte den professionen, därför hänvisar vi till honom, förklarar Jeanette Thygesen.  
Kommunalrådet är inte helt överraskad när beskedet om nämndens ställningstagande når honom och bekräftar att diskussioner pågår.  
– Det pågår en process och det här får vi ta in i den processen, diskussioner pågår. 
Kan Lars Bylund fortsätta som utbildningschef? 
– Vi har ett bekymmer som måste lösas på ett både bra och snabbt sätt. Mer kan jag inte säga.  
I förra veckan avgick nämndens ordförande Monica Enberg (S). Hon uttalade då sitt fortsatta förtroende för Lars Bylund och förklarade att hon hoppade av uppdraget på grund av hälsoskäl.  
– Det har inget med turbulensen att göra, bedyrade hon samtidigt. Ölandsbladet har sökt utbildningschef Lars Bylund för kommentar.
Det var detta som nämnden hade kommit fram till bakom stängda dörrar innan själva mötet började och då även hunnit avlämna till Stadshuset.
Under mötets slutna del fick Lars Bylund höra om misstroendeförklaringen direkt från nämnden och behövde inte få vetskap om misstroendet först via media!
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar